Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Roladki jajeczne z łososiem to przekąska, która uświetni domowe spotkania ze znajomymi, przyjęcia czy rodzinne uroczystości. Omlet jajeczny wystarczy posmarować Sosem chrzanowym WINIARY, dodać koperek, ogórek i łososia, a następnie całość zrolować. Roladki jajeczne z łososiem najlepiej smakują podawane na zimno i z dodatkiem ulubionej kompozycji sałat.
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Jajka ubij z mlekiem, dopraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy lub masła. Smaż cienkie omlety, aż będą lekko złociste.
Połowę omletów posmaruj Sosem chrzanowym WINIARY, posyp koperkiem. Ułóż na nich paseczki lub wstążki ogórka i plasterki łososia. Przykryj pozostałymi omletami.
Każdą porcję ciasno zroluj, owiń plastikową folią i wstaw do lodówki.
Schłodzone roladki pokrój w grube plastry i podawaj z dodatkiem ulubionej sałatki.